Кои сме ние?

Млад екип, който обича да поднася усмивки на нашите доволни клиенти. Да, това за нас не е клише, а девиз - "Поднеси усмивка" именно от тук произлиза името на магазин за подаръци Podnesi.bg. От 2016 г. когато стартирахме нашият проект до сега сме зарадвали по уникален начин стотици българи, а професионалното ни отношение ни прави любим магазин за избор на подарък. Освен персоналното отношение, което имаме към всеки клиент, даваме възможността да избирате от категории със специално подбрани подаръци за мъже и жени.
 

Историята на подаръците

 

Подаряването на подаръци е традиция, датираща от хиляди години чак до люлката на цивилизацията ни. Като човешки същества, ние сме социално свързани, които се радват на взаимна компания и изразяващи чувствата си чрез подаръци. Дали това е израз на истинска любов, оценка на добре свършената работа или просто да покажем нашата благодарност за това, че имаме някой приятел близко до себе си, даването на подаръци е вместено в нашето ДНК. За да разберем защо сме толкова привързани да даваме подаръци е важно да се върнем във времето, за да открием произхода на тази уникална форма на изразяване, която ни прави толкова човечни.

Даването на подаръци може да бъде една от най-старите човешки дейности, които дават предимство на цивилизацията и могат да се проследят исторически до произхода на нашия вид. Дори в примитивната култура на пещерните хора даването на подаръци е доста обичайно, тъй като е било използвано, за да показва любов и обич един към друг. Подаването на дарове също е изведено като символ за статус, когато лидерите на племена или кланове биха проявили благодарност за приноса на тези, които са били част от важно постижение. Сред подаръците в Podnesi.bg, ще намерите много идеи за подаръци, които да ви помогнат да намерите идеалния подарък за всеки повод и да се свържете емоционално с близките хора около вас.

Независимо дали става дума за необичайно оформена скала, зъб от животно, кора от дърво или някаква друга природна принадлежност, подаването на подаръци със сигурност е било обичайно поведение доста преди да станем напреднала цивилизация. С разработването на инструментите подаръците започнали да стават по-сложни, например дупки били пробити в животински зъби и камъни, така че те биха могли да бъдат сложени на огърлици и много други предмети.

По-късно през египетската епоха подаръците са най-вече за техните фараони, които построяват огромни пирамиди, за да съхранят богатството си за отвъдния живот и произвели идоли, за да подкрепят вярванията си за идолопоклонство. В римско време хората разменяли най-вече дарове за късмет, като традицията продължила с векове и по-късно повлиява на цялата западна цивилизация. Такива символи на късмет се използват като подаръци, за да носят благоприличия и да показват вярност, което все още е в сила и днес.

През средновековието, подаръци са били използвани за осигуряване на личното благоволение на царя или показване на преданост по време на война. Също така като лични подаръци за сватба са дарявани от монети до благородни метали, стада говеда, кози или овце. В много култури все още съществува зестра и други подобни изрази.

Днес поднасянето на подарък все още е част от ежедневната ни култура и определя кои сме ние и посланието, което искаме да изпратим с нашия подарък. Подаръци се дават за всички поводи и празненства и са средство за комуникация помежду ни.

Днес предоставянето на подаръци се разпространява във всички култури по света, от празнуване на рождени дни, именни дни, годишнини, изрязаване на пожелания за късмет, най-добри пожелания за постигане на добро, показване на любов и обич или просто благодарност. Подаръци се дават на членове на семейството, роднини, на приятели, близки, на тези с които работим, и дори на съседите получават подаръци от всякакъв вид. Има големи индустрии, посветени на създаването и продажбата на подаръци, които позволяват на хората дори в най-натоварените времена да намерят подходящия тип подарък,който да дарят на някого по различни причини и поводи.

Причината за това на подаръкът да се отдава такова значение е проста, а тя е че позволява на хората да се свързват. Дарителят на дара изразява чувствата и емоциите си, като изпраща дар с надеждата да може да ги споделя с получателя. Приемателят на подаръка от своя страна получава чувствата и емоциите и с това се прави връзка. Осъществяването на връзки с хората около нас ни дава чувство за цел и удовлетворение. Това чувство просвещава душата и извлича най-доброто в нас. Има стара поговорка "По-добре да дадеш, отколкото да получиш" и има специално значение, особено когато се реализират ползите, които дава на тези, които дават.

През годините са провеждани значителни изследвания за чувствата на благополучие, които се случват, когато даваме подаръци на онези от които се интересуваме. От най-ранните дни на пещерняците даването на подаръци е възнаграждаващо, което може да е причината, поради която е издържала изпитанието на времето. Ето някои причини защо:

  • Ние се чувстваме щастливи: просто казано, даването на подаръци може да накара човек да се чувства по-щастлив за себе си, както и за човека, който е получил своя подарък. В проучванията хората са били помолени да даряват подаръци като част от експеримента, в резултат на това хората се чувстват по-добре и по-щастливи за собствения си живот.
  • Подобряване на състоянието на ума: Изследванията показват, че даването на подаръци може да подобри състоянието на човека. Ако дадете подарък, ще се почувствате по-щастливи с чувство за цел и това неизбежно ще подобри състоянието ви.
  • Създава социална връзка: Като давате подарък, не само изразявате чувствата си, но изграждате по-силна връзка с това лице. Не само, че човекът, който получава подаръка, се чувства по-близо до дарителя, но и обратното. Тази по-голяма социална връзка означава и подобрение в състоянието на битието, както и в цялостното щастие.
  • Подаряването е заразно: Когато човек започне да дава подаръци, не само ще бъде по-вероятно да получи, а онези около тях, които виждат този акт, ще започнат да дават и те. Това отчасти се дължи на освобождаването на ендорфини, които не само са от полза за дарителя, но и се чувстват и от онези, които получават.

Екипът на усмихнатият ни магазин Ви пожелава приятно пазаруване.