Victorinox съществува повече от 130 години и продължава да бъде една от най-предпочитаните швейцарски компании за часовници в днешно време, но е най-известна със свойте сгъваеми джобни ножчета. Компанията е основана от Карл Елсенер в Швиц, Швейцария през 1884г. Цехът на Елсенер, който по това време се намира в Ибах, започва да изработва ножове за швейцарската армия, защото правителството решава да оборудва всеки войник с регулиращ се  сгъваем нож.

През 1908 г. Victorinox и Wenger - друга швейцарска компания, която също произвежда часовници и армейски ножове доставят ножовете на швейцарските въоръжени сили. Това разделяне на договора за доставки, позволява на конкурентите да споделят дистрибуцията - половината от ножовете са произведени в Schwyz, немскоговорящата част на Швейцария; а другата половина в Берн, френскоговорящата част на страната.

За да се избегне конфликт между двете марки Викторинокс пуска на пазара ножовете си като „Original Swiss Army Knives“, а Wenger предлагат своите ножове като „Genuine Swiss Army Knives“. През 2005 г. Victorinox купува Wenger, като успява да доразвие своите продуктови линии. От магазин за сувенири и подаръци Podnesi.bg може да закупите оригинални продукти Wenger CH.

Викторинокс джобни ножчета с практична функционалност

Сгъваемите джобни ножчета Victorinox побират в скромните си размери огромен набор от инструменти, зависещи от модела и серията. Предлагат се мултитулове с до 38 функции! Повечето функции, които се срещат и при по-евтините модели са заключващо се острие; комбинирани инструменти с отварачка за бутилки; отварачка за консерви; плоска отвертка; инструмент за зачистване и огъване на кабели; тирбушон; кръстата отверка; клещи с раздвижни челюсти; ножици; шило; пила за нокти; халка за ключодържател; инструмент за шиене и много други.

Като цяло продуктите Викторинокс са един от най-симпатичните и практични подаръци за мъже. Изборът може да бъде разнообразен и съобразен с нуждите на ползвателя. Съветваме Ви да обърнете специално внимание на красивата серия Victorinox Wood.

Показани 1 от 50 | 92 (2 Страници)