Бранд : Denix
Код : 1086
Статус : Изчерпан
349,00лв.
Цена с ДДС: 349,00лв.

Брой

Icon Попитай за този продукт
Купи с подарък 5% отстъпка

    За всяка поръчка над 50 лв. от магазин за подаръци Podnesi.bg, получавате 5% отстъпка. Отстъпката ще се зареди автоматично след като добавите продукт в кошницата. Приятно пазаруване!

Разгледайте каталога ни с най-добрите идеи за подарък за всеки повод.

Изживейте вдъхновението и открийте страхотна изненада за Ваш близък за рожден ден или Коледа.

Декоративна реплика на Автомат Калашников АК-47. Автоматът е подходящ като луксозен подарък за мъж или оригинална декорация за дома.

  • Дължина: 87 см
  • Произведено в Испания
АК-47 (Автомат Калашников) е автомат, създаден през 1947 г. от Михаил Калашников и произвеждан от Ижевски машиностроителен завод (Ижмаш) и Тулски оръжеен завод. Използван е от целия Източен блок по време на Студената война.

В сравнение с автоматите, използвани през Втората световна война, АК-47 е по-лек и компактен. Класическите боеприпаси са патрони 7,62×39 mm. Предназначен е за водене на автоматична и полуавтоматична (единична стрелба). Отличителни за него са лесната поддръжка, надеждност и простота на боравене.

Служи като база на ред други модели автомати, карабини (Сайга), картечници (РПК) и др. Произведени са над 100 млн. броя в света, като производството продължава и до днес. Много разпространено и употребявано оръжие в държавите от Третия свят и в голяма част от страните от бившия Източен блок. Китай го произвежда като „Тип 56“. В разговорната реч често бива наричан само „калашник“.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се поддържа!
Верификация
Нашите марки